Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Balink, betrokken bij mens, milieu en toekomst

Duurzaam betekent dat we de wereld voor de kinderen van onze medewerkers, klanten, leveranciers en de mensen in onze leefomgeving een beetje beter proberen achter te laten dan we haar vonden.

In de jaren tachtig was Bertus Balink een van de initiatiefnemers van het glas recycle project. Het recyclen van glas heeft een vrij onbekend extra voordeel: het maken van nieuw glas uit zand, soda en kalk kost ongeveer 30% minder energie als er een portie glasscherven aan het zandmengsel toegevoegd wordt. Ons glasafval leveren wij gescheiden in.

Voor ons betekent duurzaam ook dat wij er niet in geloven significante groepen in de samenleving aan de kant te laten staan. We wachten niet op de eisen van de participatie wet maar concentreren onze integratie inspanning al jaren op slechthorende en dove jonge mensen.

Dat betekent dat een van onze horende medewerkers gebarentaal beheerst, de meeste collega’s hebben simpele dingen als ‘wil je koffie’ en ‘goedemorgen’ ook in de vingers. We verdiepen ons in de bijzondere manier van ontwikkeling van deze groep en ook

Onze jobcoach is gespecialiseerd in de begeleiding van jongeren met gehoor problematiek.

Vanzelfsprekend zorgen we ook in de grotere wereld voor duurzaam. Ons glas kopen we in bij Europese producenten zodat wij vertrouwen kunnen hebben in de werkomstandigheden van de mensen die uw, ons, glas produceren.

Menu